Privát szoba igénylése a Magyar Gamers TeamSpeak 3 Szerveren

Általánosan a szobakészítésről (ideiglenes szobák):

Alapvetően, hogy egy saját szobád legyen a szerverünkön, nincs más dolgod, mint jobb klikkel rákattintani bármelyik már meglévő szobára és a “Create Channel” lehetőséget kiválasztani. Ezután töltsd ki a megfelelő mezőket, úgy, ahogyan szeretnéd, ugyebár szobanevet és jelszót tudsz választani a szobádnak, majd ha ezzel megvagy, csak válaszd az “Ok” lehetőséget, így automatikusan át is fog húzni a szerver ebbe a szobába, amit az imént csináltál és ezt már használhatod is.

Ennek viszont egy hátránya van: ha átlépsz másik szobába / lecsatlakozol a szerverről és már senki nem tartózkodik a szobában, akkor a létrehozott szobád automatikusan törlésre kerül. Ha csak egy ilyen ideiglenes szobát szeretnél létrehozni, akkor igazából meg is vagy vele, nincs további teendőd, viszont ha azt szeretnéd, hogy ez a szobád meg is maradjon, miután lecsatlakoztatok és huzamosabb ideig szeretnétek használni, akkor ezt a szobát véglegesíteni kell. Ezt sajnos magatoktól nem fogjátok tudni megvalósítani, ehhez egy szerveren tartózkodó illetékesnek a segítségét kell, hogy kérjétek. Ha ezzel kapcsolatban részletesebb tájékoztatást szeretnél megtudni, kérlek olvass tovább.

Szoba véglegesítés:

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a szobád végelegesítésre kerüljön, nincs más dolgod, mint felvenni a kapcsolatot egy szerveren tartózkodó illetékessel, legyen az Moderátor vagy Admin, az már teljesen lényegtelen a te szempontból, a lényeg, hogy ezeket a személyeket a Lábtörlő környékén fogod megtalálni vagy pedig megvárod, amíg szokásosan lejárnak ezek az emberek a vendég szoba részlegre és akkor elmondod nekik, mit szeretnél a szobáddal a későbbiekben. Ha ez a véglegesítés megtörtént úgy, ahogyan azt te szeretted volna, akkor a szobád kezdőbetűjének megfelelően ábécé besorolásra kerül a szobád, ami annyit jelent, hogy ha például Béla néven kerül véglegesítésre a szobád, akkor azt a “B” részlegen fogod innentől kezdve megtalálni, annak is a legalján. Ezen kívül, ha egy véglegesített szobába nem csatlakozik be senki több mint 2 héten keresztül, akkor az a szoba szintén automatikus törlésre kerül. Ennek az az oka, hogy ne legyen elárasztva a szerverünk ilyen “szellem” szobákkal és így tényleg csak a legaktívabb szobáinkat tartsuk fenn.

Amennyiben nehézségek adódnának a szoba készítés vagy véglegesítéssel kapcsolatban, itt van egy rövid videó, ahol elmagyarázzuk lépésről lépésre mit kell tennetek:

Tipp: könyvjelző beállítása

Mi az a könyvjelző? Nos, a könyvjelzők segítségével tudsz úgy felcsatlakozni a szerverre, hogy ne a Lábtörlőben kezdj, hanem egy megadott szobában, mondjuk a te saját privát szobádban, így nem kell az egész TS-en végig görgetned, hogy megtaláld a szobádat, elég ha csak ezt a beállítást megejted és azonnal a szobádban kezdheted is a beszélgetést. Ennek a beállításához kérlek nézd meg a fentebb található videónkat vagy pedig kattints a lentebb található gombra!