Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan léphetek fel a TS3 szerverre?

 1. Nyisd meg a TS3 kliensed, ha még nincs, INNEN letöltheted.
 2. Miután letöltötted, nyisd meg a klienst és jobb felül kattints a Connections/Kapcsolatok menüpontra.
 3. Ott a Server Address/Szerver Címhez ezt írd be: magyargamersts.hu
 4. Érezd jól magad a szerveren és beszélgess a barátaiddal!

Hogyan hozhatok létre szobát a szerveren?

 1. Jobb klikk a Magyar Gamers Ts3 Szerver kiírásra legfelül.
 2. Kattints a Create Channel/Szoba készítés menüpontra.
 3. Kitöltöd az adatokat és rákattintassz az Ok gombra.
 4. És kész is!

Mit tegyek, ha valaki zaklat a szerveren?

 1. Átmész egy másik szobába és ha követ, készítesz egy kódolt szobát.
 2. Ha pokeolgat vagy írogat, akkor jobb klikk a nevére és a piros emberkére (Blokkolt hozzáadás/Add as Blocked)-ra rányomsz és onnantól kezdve nem fog tudni se üzenetet írni neked, se a hangját nem fogod hallani.
 3. Végső esetben pedig nyugodtan szólj egy, a szerveren tartózkodó illetékesnek, akitől nyugodtan kérhetsz segítségét a probléma elehárításával kapcsolatban.

Mi az a BAN / KICK?

A KICK az egy enyhe büntetés, annyit tesz hogy ledob a szerverről, de még vissza tudsz jönni.

A BAN egy komoly büntetés, a szerverről való kitiltást jelenti, ennek időtartama lehet másodperc, perc, óra, nap, hét, hónap, év vagy akár végleges is.

Mit tegyek, ha jogtalannak érzek egy bant?

Vedd fel a kapcsolatot egy Senior Admin ranggal rendelkező illetékessel aki fog tudni neked segíteni vagy ha éppen erre nincs lehetőséged, írj egy e-mail erre az e-mail címre: info@magyargamers.hu és utána megbeszéljük a dolgokat.

Mi az a Talk Power?

A talk power egy adott szobára vonatkozó beszédszint minimum értékének meghatározására szolgáló szám. Ennek értékét 0-100-ig szoktuk meghatározni.

Ha a talk power a szobában 20 felett van akkor, senki nem tud beszélni. (átlag felhasználói szinten)

Ha a talk power a szobában 20 vagy 20 alatt van, de nincs 15, akkor csak a Szoba Tulajdonos tud beszélni.

Ha a talk power a szobában 15 vagy 15 alatt van, de nincs 10, akkor a Szoba Adminok és a Szoba Tulajdonosok tudnak beszélni.

Ha a talk power a szobában 10 vagy 10 alatt van, de nincs 5, akkor a Szoba Tulajdonosok, Szoba Adminok és Szoba Moderátorok tudnak beszélni.

Ha a talk power a szobában 5 vagy 5 alatt van, de nincs 2, akkor csak azok tudnak a szobában beszélni, akik jogosultsággal rendelkeznek az adott szobában, tehát a Guest-en kívül mindenki más fog tudni beszélni.

Ha a talk power a szobában 2 akkor csak azok a felhasználók fognak tudni beszélni a szobában akik rendelkeznek bármilyen ikonnal a szerverünkön, legyen az Canabis vagy bármi más.

Ha a talk power a szobában 0, akkor mindenki tud beszélni.

Van Adminisztrátor vagy Moderátor felvétel?

Hogyan tudom könnyen megtalálni a szobámat?

Nyomd meg a “CTRL+F” billentyűkombinációt, majd írd be a keresett szoba/felhasználó nevét.

Mit tegyek, ha túl sok a szoba és nem látok semmit?

TeamSpeak kliensen belül: Settings->Options->Aplication->Itt bejelölöd, hogy “Subscribe to current and previosly subscribed channels”.

Utána jobb klikk a szerver nevére és “Unsubscribe from All Channels” illetve “Collapse All” gombokra nyomsz.

Ezután már csak a szobák neveit látod, és ha szeretnéd látni a benne lévő embereket is, akkor jobb klikk a kívánt szobára, és “Subscribe to Channel Family”

Miért nem tudok írni a szerver chatre?

Egészen egyszerűen átlag felhasználói szinten senkinek nincsen szüksége rá, így ehhez csak az illetékesek férnek hozzá.

Hogyan lehet létrehozni saját végleges szobát?

Hogyan lehet létrehozni ideiglenes saját szobát?

Hogyan lehet a szobámat szerkeszteni?

Jobb klikk a szobádra és “Edit Channel”.

Hogyan lehet létrehozni alszobát?

Jobb klikk a főszobára és “Create Sub-Channel”, ezután írd be a szoba lehetséges nevét és jelszavát. Utolsó lépés: Pöttyözd be a “Permanent” -et a Channel Type-ban és “OK”, ezután kész is.

Hogyan lehet lenémítani a szerverchatre küldött üzeneteket?

Miközben a TS felületén vagy, nyomj egy ALT+ P gombkombinációt, majd ha megjelent a beállítások felület, keresd ki a “Notifications” részt. Ezen belül válaszd ki a “Chat” lenyíló kis fület és a “You recieved a server message” részt pipáld ki, tehát ne legyen ott a pipa. Ezek után már csak rá kell nyomni az “Apply” lehetőségre a jobb alsó sarokban és kész is, innentől kedzve ha a szerverre üzenetet küldünk, nem fogsz róla értesítést kapni.

Hogyan lehet lenémítani a "Your channel was edited", azaz a szobátoknak módosításának értesítési üzenetét?

Miközben a TS felületén vagy, nyomj egy ALT+ P gombkombinációt, majd ha megjelent a beállítások felület, keresd ki a “Notifications” részt. Ezen belül válaszd ki a “Channel” lenyíló kis fület és az “Edited”, majd “Current Channel” és a “By other client” részt kell kipipálni. Ezek után már csak rá kell nyomni az “Apply” lehetőségre a jobb alsó sarokban és kész is, innentől kedzve nem fogsz kapni értesítést arról, ha esetleg a számozós bot átírná a teljes TS-t. 🙂

Miért nem tudok senkire se ráírni a szerveren?

Nos, ez azért lehet, mert nem rendelkezel semmilyen szerver szintű jogosultsággal a szerveren. A privát beszélgetés lebonyolítására szolgáltató privát üzeneteket átlag felhasználók között letiltottuk biztonságtechnikai okok miatt, ezek a személyek csak az illetékeseknek tudnak privát üzenetet írni. Amennyiben szeretnél a privát üzenetek jogával élni, úgy rendelkezned kell valamilyen ikonnal a szerverünkön, aminek feltételéről ITT tudsz tájékozódni.

Nincs fent a szerveren egy Moderátor/Admin se. Mit tegyek?

Ha ténylegesen meggyőződtél arról, hogy nincs fent egy illetékes sem a szerveren és mégis segítségre lenne szükséged, akkor kérlek írj az info@magyargamers.hu e-mail címre és mi igyekszünk minél hamarabb a segítségedre sietni.

Miért nem tudom a szobám nevét átírni?

A szoba név váltáshoz mindenképpen egy illetékes segítségét kell, hogy kérd, ugyanis te magad nem tudod átnevezni a szobádat. Ennek az oka az, hogy ábécé betűrend szerint osztályozzuk be a szobákat, így ha van például egy “Béla” nevezetű szobád és te át szeretnéd írni “Ádám”-ra, akkor még részleget is kell, hogy váltson a szobád, hiszen a “B” részlegen már nem lesz megfelelő az “Ádám” szobád, ezért van, hogy segítséget kell ehhez kérned.

Eltűnt a szobám/rangom! Mi történt?

Amikor szoba eltűnésről beszélünk, két lehetséges opció szokott előfordulni:

 1. Törlődött a szobád inaktivitás miatt és ezért nem találod a szobádat. Ez akkor történhet meg, ha több minden 20 napig senki nem lépett be az adott szobába.
 2. Nem tűnt el, csak nem találod, ez a kettő nem ugyanaz! Amennyiben volt egy “Béla” nevezetű szobád és tudod, hogy napi szinten használtátok, akkor egészen biztosan nem törlődött ki, nézd meg a szobád kezdőbetűje szerinti részlegen a szobádat, hogy biztosan nincs-e meg és ha erről is meggyőződtél, és még mindig nem találod a szobádat, csak ezután keress fel egy illetékest!
A rangod eltűnésével kapcsolatban is két lehetséges opció áll fenn:
 
 1. Több mint 90 napig nem léptél fel a szerverre, így törlődött a felhasználód az adatbázisunkból, ergo minden jogosultságod a szerveren ezzel együtt megszűnt.
 2. Újratelepítetted az operációs rendszered vagy TS-ed és elvesztetted az egyedi azonosítódat. Ezt már sajnos nem tudjuk neked visszaállítani, de ha esetleg ilyen történne, feltétlenül keress fel egy illetékest, illetve hogy legközelebb ne fordulhasson elő ilyen, kérlek olvasd el az alábbi leírásunkat.

Miért nem látok be egyes szobákba?

Amelyik szobákba esetleg “nem látnál be”, azokba valószínűleg nem is kell. Ezek a szobák lehetnek klánszobák, V.I.P. szobák, illetve az illetékeseknek az alszobái. Mindegyik azért van így megcsinálva, mert a szoba használói azt szeretnék, hogy tevékenységük közben senki se tudja őket megzavarni.

Miért nem tudok felcsatlakozni a szerverre?

Amennyiben nem tudnál valamilyen oknál fogva felcsatlakozni a szerverre, úgy kérlek keress meg minket ezen az e-mailen keresztül: info@magyargamers.hu és mi igyekszünk neked segíteni.

Hogyan tudom megfelelően beállítani a TeamSpeak-et?

Vannak játék szervereitek?

Nincsenek. Jelenleg csak a TeamSpeak 3 szerverünkkel rendelkezünk, de ki tudja mit hoz a jövő. 😉

Ha esetleg kimaradt volna valami vagy szerinted ide illene még pár kérdéses információ, mindenképpen jelezd felénk azt! :)​