Egyedi azonosító mentése és szinkronizálása

Mi az az egyedi azonosító?

Nos, nagyon egyszerű igazából, a lényeg, hogy amikor feltelepíted a TeamSpeak-et, akkor egy egyedi azonosítót generál le neked a TS, ami a te felhasználói profilod azonosítására szolgál. Ez tartalmazza a szerveren hozzád rendelt jogosultságokat, illetve az adatbázisban eltárolt első és utolsó csatlakozásodat is, tehát konkrétan minden olyat, amitől te Te vagy a szerveren. Amennyiben újratelepíted a géped operációs rendszerét vagy magát a TS-t letörlöd és újra feltelepíted, nagy valószínűséggel fog elveszni ez az egyedi azonosítod, így ezáltal minden jogosultságod is a szerveren + minden szoba jogosultságod. Így már egész egyértelmű, miért is olyan fontos ez az egyedi azonosító, de ne aggódj, most azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, hogyan tudod ezt az egyedi azonosítódat biztos helyre elmenteni és tárolni. Amennyiben ez érdekel, kérlek olvass tovább!

Hogyan tudom lementeni az egyedi azonosítómat?

Ez is szintén nagyon egyszerű, pár kattintás az egész:

  1.  Amennyiben a TeamSpeak-nek a felületén vagy nyomj egy ALT+P gombkombinációt, így most a beállításokban kell lenned.
  2. Itt a bal oldali sávban válaszd ki a myTeamSpeak lehetőséget!
  3. Ha ez megvan, akkor értelem szerűen létre kell hozni itt egy felhasználói fiókot, mint ahogy bárhol máshol is tennéd, minden egyértelmű.
  4. Ezután ha sikerült létrehoznod a fiókodat, bizonyosodj meg arról, hogy a “Stay logged in on this computer” lehetőség be van pipálva, illetve a “Synchronization” is. A “Synchronization” lehetőségnél, az “Automatic” opció lesz a legmegfelelőbb számodra!
  5. Ha mindezzel megvagy, akkor nyugodtan mehet az “Apply” és “Ok” lehetőség, ezzel ezt a munkafolyamatot be is fejeztük!
  6. Hatodik pontként győződj meg róla, hogy az esetlegesen eddig létrehozott felhasználóid szinkronizálásra kerültek! Ezt úgy tudod megtenni, hogy nyomsz egy CTRL+I gombkombinációt vagy pedig kiválasztod a “Tools” menüpontban az “Identities” lehetőséget.
  7. Ezek után nincs is más dolgod, mint az esetlegesen “Local Identities“-ben lévő felhasználóidat jobb klikkel átmozgatod a “Synchronized Identities” ablakba. Ezt úgy tudod megtenni, hogy jobb klikkel rákattintasz egy felhasználódra és kiválasztod a “Move to synchronized” lehetőséget. Amennyiben te nem rendelkezel ilyen felhasználókkal, úgy neked nem kell a 7. pontot teljesítened! Véletlenül se csináld fordítva, azt amit mondtunk, tehát ha neked például csak a “Local Identities” ablak elérhető, akkor a lista alatt találsz egy 3 pontból álló lehetőséget és ha arra rákattintva felhúzod, akkor elő fog neked jönni a 2. ablak is, így minden egyértelmű lesz számodra.
Amennyiben sikeresen végrehajtottad az instrukcióinkat, akkor egy esetleges újratelepítés után nincs más dolgod, csak bejelentkezni a myTeamSpeak Account-odba a beállításokon keresztül és máris elérhető lesz számodra az összes szinkronizált felhasználód!